Властите в Италия в сряда премахнаха задължителната самоизолация за контактните лица на

...
Властите в Италия в сряда премахнаха задължителната самоизолация за контактните лица на
Коментари Харесай

Италия премахва карантината за ваксинирани и преболедували

Властите в Италия в сряда отстраниха наложителната самоизолация за контактните лица на такива с позитивен тест за ковид. Това обаче важи за неотдавна възстановили се или имунизирани, заяви " Ройтерс ".

Този ход идва, откакто здравни специалисти приканиха правителството да премисли политиките си на фона на терзанията, че разпространяването на мощно заразния вид Омикрон може да сковава страната, като принуди милиони да останат вкъщи.

Съгласно новите мерки вече няма да се изисква изолираност за тези, които имат позитивен контакт, само че са получили бустер доза, имунизирани са или са се възстановили от болестта през последните 120 дни, се споделя в изказване на кабинета.

Те ще би трябвало да носят Ffp2 (еквивалентна на KN95 или N95 в други региони) маска в продължение на 10 дни и единствено в случай че имат признаци, да създадат тест в границите на пет дни след контакта с позитивния човек.

" Мисля, че е рационално да се ползват разнообразни правила към тези жители, които са следвали препоръките на държавното управление, като са взели две дози и по-късно бустер ", сподели зам.-министърът на опазването на здравето Андреа Коста.

Правителството обаче допълнително затегна рестриктивните мерки за неимунизираните.

От 10 януари повече обекти, измежду които заведения за хранене навън, хотели и ски лифтове, ще бъдат отворени единствено за имунизираните и неотдавна възстановили се от заболяването. Същите правила ще важат и за градския превоз.

Ежедневните случаи на ковид набъбнаха в Италия тази седмица, достигайки рекордните 98 030 в сряда, като броят на приетите в болница пациенти нараства.

Правилата за ваканционния интервал към този момент бяха затегнати. Администрацията на премиера Марио Драги забрани концертите и събитията навън, затваряйки нощните заведения до 31 януари.

Италия също по този начин наложи ограничения за пасажерите, в това число тези от Европейския съюз, които в този момент би трябвало да си създадат тест за ковид преди тръгване.

Италианската акция за ваксинация се оказа ефикасна, като съвсем 80% приключиха първичния цикъл на ваксина и към 30% получиха трета ваксина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР